2013-08-22 10:29Pressmeddelande

IDAG INVIGDES ARENALEDEN – STOCKHOLMS NYA CITYLED FÖR CYKLAR

Idag invigdes Arenaleden – Stockholms första namngivna cityled för cyklar. I linje med Stockholms uttalade målsättning att vara en ledande cykelstad invigdes under torsdagsförmiddagen Arenaleden, en cykelled från Medborgarplatsen i centrala Stockholm till den nybyggda Tele2 Arena. 

Invigningen sker två dagar innan det officiella öppnandet av arenan, och bandet klipptes av trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M) och kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

 – Stockholm stad har beslutat om en ny cykelplan och om att avsätta en cykelmiljard till 2018. Vi vill att fler ska cykla. Pendlingsstråk är en del i arbetet, skyltning en annan. Genom att vi namnger Arenaleden uppmärksammas stockholmare och besökare till Tele2 Arena på att cykel är ett snabbt och enkelt resealternativ till arenan, säger Ulla Hamilton (M), trafik- och arbetsmarknadsborgarråd.

I anslutning till Tele2 Arena byggs även 1 000 cykelparkeringsplatser för att underlätta för besökarna att ta sig till arenans evenemang med cykel.

– Vi anlägger en stor cykelparkering vid arenan av samma anledning som vi namnger Arenaleden. Det är ett sätt att uppmana stockholmarna att välja cykeln istället för bilen när de besöker arenan, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd. 

Här finns högupplösta bilder från invigningen:http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stockholm_globe_arena__globen/image/list

För mer information, kontakta gärna:

Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

Madeleine Sjöstedt – Karl Rydå, tel 0761-229 163

Ulla Hamilton – Markus Jonsson, tel 0761-229 201

Om Tele2 Arena Tele2 Arena är en idrotts- och evenemangsarena med plats för 33 000 – 40 000 besökare beroende på evenemang som öppnar invid Ericsson Globe. Fastighetsägare är Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Tele2 Arena sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities, vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globenområdet.

Om SGA Fastigheter SGA fastigheter AB är ett helägt dotterbolag inom Stockholm Stadshus AB. Företaget äger, förvaltar och utvecklar de fem sport- och evenemangsarenorna; Ericsson Globe, Tele2 arena ( www.tele2arena.se .), Hovet, Söderstadion och Annexet samt attraktionen SkyView. SGA Fastigheter utvecklar också Tolv Stockholm, en nöjesdestination i gatuplan i Tele2 Arena. Tolv Stockholm öppnar hösten 2013. www.sgafastigheter.se

Om Stockholm Globe Arenas Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena, samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 350 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa.www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.