2015-09-14 12:13Pressmeddelande

Hela Sverige skramlar – Sveriges artistelit intar Ericsson Globe för unik konsert till förmån för människor på flykt

Inspirerade av den folkliga mobilisering av goda krafter för att hjälpa människor på flykt vill livebranschen nu dra sitt strå till stacken. Personer anknutna till landets största bokningsbolag har gått ihop och arrangerar tisdag 29 september Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt.

Det blir en unik helkväll på Ericsson Globe tillsammans med närmare 40 av Sveriges främsta artister. Alla som medverkar ställer upp gratis och biljettintäkterna går till UNHCR, FN:s flyktingorgan. Biljetterna kostar 195 kr och släpps tisdag 15 september kl 09:00. I samband med biljettköpet finns även möjlighet att addera en gåva mellan 125 till 10 000 kr.

Inspirerade av det fantastiska initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlat in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet, har en grupp personer anknutna till bokningsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline gått ihop för bidra till hjälparbetet. Tillsammans med närmare 40 av Sveriges främsta artister arrangeras nu Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt, som blir en helkväll på Ericsson Globe där intäkterna går till UNHCR och deras arbete.

 – Vi är överväldigade över det engagemang vi mött hos de artister som vill medverka i Hela Sverige skramlar! Glädjen över att personer som till vardags arbetar med liveproduktion möts och samarbetar kring den här konserten är obeskrivlig. Det är mängder av frivilliga involverade – crew, security, tekniker, regissörer, musiker, riggers, cateringpersonal, dryckesleverantörer, evenemangsvärdar, arenapersonal, humpare och kameramän. Vi tror den här kvällen blir en oförglömlig upplevelse och hoppas att alla går därifrån med samma känsla som vi har just nu: Självklart ska vi göra vad vi kan! hälsar Mikael Tillman, en av initiativtagarna.

 För att möjliggöra en historisk kväll har Stockholm Globe Arenas lånat ut Ericsson Globe och samtliga artister och människor bakom produktionen medverkar ideellt. Även kostnader för teknik, personal och övrigt stås för av respektive leverantör som ett bidrag till insamlingen.

 – Det var inte ett svårt beslut för oss när vi fick frågan om vi kan upplåta Ericsson Globe för Hela Sverige skramlar. Vi är glada och stolta att kunna vara med och bidra till en fantastisk manifestation för medmänsklighet och möjligheten att samla in mycket pengar till förmån för UNHCR, säger Marie Lindqvist, VD Stockholm Globe Arenas.

Redan nu är närmare 40 av Sveriges främsta artister och komiker klara, och fler namn tillkommer. Hela Sverige skramlar äger rum tisdag 29 september.

 Artisterna som medverkar (fler namn tillkommer)

Alcazar

Björn Dixgård

Bo Kaspers Orkester

Carola

David Batra

Filip Hammar

Fredrik Wikingsson

Gina Dirawi

Graveyard

Jill Johnson

Joel Alme

Johan Glans

Jonas Gardell

Kodjo Akolor

Lars Winnerbäck

Lena Philipsson

Lisa Nilsson

Lilla Namo

Melissa Horn

Markus Krunegård

Maxida Märak

Miss Li

Ola Salo

Patrik Isaksson

Petter

Petra Marklund

Plura

Redline Recordings All Star

Sanna Nielsen

Sarah Dawn Finer

Syster Sol

Tomas Andersson Wij

Tomas Ledin

The Hives feat Michael Alonzo

Uno Svenningsson

Veronica Maggio

Weeping Willows

 – Det finns ögonblick som definierar en hel generation. Hur vi handlar i en viss specifik situation avgör hur historien ska döma oss. Om våra barn och barnbarn ska titta på oss och säga: Hur kunde ni låta det ske? Hur vi väljer att agera just nu mot de flyktingar som behöver vår hjälp, är ett sådant ögonblick. /Jonas Gardell

 – Jag har länge hoppats på att få tillfälle att bidra på ett mer personligt sätt än genom de vanliga bidragen, här gör vi ett solidariskt statement som märks, vi drar inte bara in pengar för att hjälpa medmänniskor i nöd, vi står enade för humanism och solidaritet i en tid när rädslor och fördomar måste bekämpas. /Lisa Nilsson

 – För mig är det självklart att vara med och bidra till att Hela Sverige skramlar. Under tiden som du läser detta så är det tusentals familjer som flyr från krig och förtryck. Det minsta som jag/vi kan göra är att hjälpa dom på vägen på samma sätt som man själv skulle vilja ha hjälp om man var tvungen att fly från sitt hem. /Kodjo Akolor

 – Jag tackade ja direkt. Vi ska ställa till med ett ljuvligt skrammel i Globen den 29 september. Hoppas vi ses där. /Tomas Ledin

 – Den här kvällen är ett bra initiativ och kan man vara en liten del av det är det klart man tackar ja. /David Batra

 Tanken är att skapa en avskalad och spontan kväll med unplugged-känsla och regissören Edward Af Sillen ansvarar för ihopsättning av konserten.

  Biljettintäkterna går till FN:s flyktingorgan UNHCR som leder arbetet för att skydda människor på flykt världen över. Just nu tvingar krig och förtryck i Syrien, Afghanistan, Irak och Eritrea miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet. Hundratusentals av dem riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till Europa.

 – Vi är oerhört glada och tacksamma för att Sveriges artister ställer upp för att hjälpa människor som tvingas fly sina hem. Deras engagemang kommer att hjälpa UNHCR att nå ut med skydd och nödhjälp till de mest utsatta – behoven har aldrig varit större, säger Katinka Lindholm, Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

 

Biljettförsäljning sker via Ericsson Globes biljettsystem www.axs.com och biljettpris är 195 kr. I samband med biljettköpet finns möjlighet att addera en gåva mellan 125 och 10 000 kr via en välgörenhetsknapp.

 

– Vi har medvetet satt ett lågt biljettpris för att alla som vill ska kunna delta denna fantastiska kväll, och om möjligt även ge ytterligare gåvor till insamlingen. Vi har gjort det så enkelt att redan när du gör ditt biljettköp kan du välja att lägga till en gåva som du betalar direkt, berättar Malin Larsson från initiativgruppen bakom Hela Sverige skramlar.

 Det går även att ge en gåva via sms, Swish eller till UNHCR:s plusgiro-konto.

 För att ge en gåva upp till 500 kr, sms:a FLYKT125 (125 kr), FLYKT255 (255 kr) eller FLYKT500 (500 kr) till 72980.

 Gåvor över 500 kr går att skänka via Sverige för UNCHR’s plusgiro: 90 01 64-5 eller via Swish till nummer: 123 90 01 645

 Det kommer även finnas möjlighet att skänka pengar under kvällen.

 Om UNHCR

UNHCR är FN:s flyktingorgan och skyddar människor som tvingats fly från krig och förföljelse. UNHCR ger nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård. UNHCR skyddar också alla flyktingars mänskliga rättigheter och hjälper dem att hitta långsiktiga lösningar till en tryggare framtid.

 Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

 För mer information om Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt:

www.helasverigeskramlar.se

Facebook: Hela Sverige skramlar

Twitter: sverigeskramlar

Instagram: helasverigeskramlar

#helasverigeskramlar

 

Biljetter

Biljetter finns ute till försäljning från och med tisdag 15 september kl 09:00 via www.axs.com.

 

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Stålbo, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

0733-775952

daniel.stalbo@globearenas.se

 

Helena Iles, ILES PR

073 980 52 51

helena@iles.se

 

Om Stockholm Globe Arenas
Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker runt 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.