2015-01-13 12:54Pressmeddelande

Hammarby möter MLS-mästarna LA Galaxy på Tele2 Arena den 16 februari

De senaste årens dominerande klubb i den amerikanska MLS-ligan, LA Galaxy, kommer på besök till Stockholm i mitten av februari. På schemat står en träningsmatch mot Hammarby på Tele2 Arena, måndagen 16 februari 19.00.

- Vi ser fram emot att ta emot LA Galaxy, inte minst sportsligt ska det bli spännande att se hur klubbarna står sig mot varandra. Matchen mot LA Galaxy blir den första träningsmatchen för oss i Stockholm där vi kommer ställa upp med det tänkta laget för årets Allsvenska, och det är ju verkligen roligt att vi kan bjuda våra supportrar på en sådan här match då. Med all respekt är det en förbättring gentemot att spela mot Vasalund på Stadshagen, säger Henrik Kindlund, VD Hammarby Fotboll.

Los Angeles Galaxy har varit dominerande i den amerikanska Major League Soccer de senaste åren med 3 seriesegrar de senaste 4 åren. Det finns även en svensk koppling med spelare som Adis Husidic och Stefan Ishizaki i laget, där Adis ”Baggio” nu återkommer till Sverige för spel mot sin förra hemmaklubb. Galaxy har även internationellt starka profiler som exempelvis Robbie Keane och till sommaren ansluter även Liverpools legendariske kapten Steven Gerrard till laget. Även om bägge klubbarna har en nära relation så blir matchen den 16 februari på Tele2 Arena deras första möte någonsin.  

- Vi är väldigt förväntansfulla inför att möta våra AEG vänner Hammarby under försäsongsturnén. Båda lagen har historiska säsonger bakom sig och denna match ger bägge klubbarna möjligheten att testa lagen ordentligt på Tele2 Arena inför Bajens fantastiska supportrar, säger Chris Klein, VD LA Galaxy.

Biljetter till matchen släpps imorgon, onsdag, kl 09.00 via axs.com.

För mer information, kontakta:

Henrik Kindlund, VD Hammarby Fotboll,

Tel: 070-256 64 44, e-post henrik.kindlund@hammarbyfotboll.se

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.