2013-10-16 10:36Pressmeddelande

HAMMARBY BANDY LÄGGER SERIEMATCH PÅ TELE2 ARENA. ÅKER TUNNELBANA TILL ARENAN OMKLÄDDA OCH KLARA.

Hammarby kommer att spela den första bandymatchen på Tele2 Arena. Den 14 december tar herrlaget emot Vänersborg på Tele2 Arena och förhoppningen är att slå publikrekordet för en seriematch i Sverige från 1955 då AIK-Örebro lockade 14,987 åskådare. Igår fick laget möjlighet att träna på Tele2 Arena och tog då tunnelbanan dit omklädda och klara.

– Det ska bli riktigt roligt och spännande att spela på Tele2 Arena, speciellt som att det inte bara är en fantastisk arena utan det ger oss möjlighet till att bjuda in till en heldag med bandy. Självfallet hoppas vi kunna locka tillräckligt många till arenan den 14 december för att slå publikrekord för en seriematch i Sverige, säger Sonny Lööf, Hammarby Bandy. 

Hammarbys herrlag fick även möjligheten att träna på Tele2 Arena under gårdagen då istest genomfördes under veckan på arenan. För att påvisa Tele2 Arena’s närhet för sina fans valde hela laget att ta tunnelbanan från Zinkensdamm till den nya arenan, omklädda och klara för spel. 

Utöver att Hammarbys herrlag spelar på Tele2 Arena den 14 december kommer även Hammarby’s U20-lag och damlag att spela sina respektive seriematcher på arenan samma dag. Klockan 11.30 inleder Hammarby U20 mot Vänersborg, klockan 15.00 startar herrlagets match mot Vänersborg och 17.30 möter damerna AIK. 

– Vi har byggt en multiarena mitt i Stockholm och har haft både fotboll och konserter på arenan trots att den endast varit öppen i 2,5 månader. Att nu få lägga is på arenan och dessutom få hjälpa till att arrangera en heldag för bandy är ytterligare ett steg i att visa att vår arena kan stå värd för det mesta, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas. 

Biljetter till evenemanget den 14 december kommer att kunna köpas via www.globearenas.se och köpt biljett gäller för samtliga matcher. Ladda ner högupplösta bilder av Tele2Arena med is, Hammarbys tunnelbaneresa till arenan och laget på isen via länken. 

För mer information, kontakta: 
Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se 

Sonny Lööf, Hammarby Bandy 
Tel: 0705-283282 
   


Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, oavsett om det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 1,7 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa. www.globearenas.se 

Om Hammarby Bandy 
Hammarby Bandy AB, Sveriges populäraste bandyklubb och bedriver elitbandy verksamhet på högsta nivå i Stockholm. Bandyklubben grundades 1905, hemmaarena och bolagets säte är välkända Zinkensdamm på Söder, som av våra supportrar kallat Bajenland. Hammarby Bandy har ambitionen att utveckla och spela den mest underhållande bandyn inför Sveriges bästa supportrar. Med utgångspunkt i en bred och lokalt förankrad ungdomsverksamhet utvecklar vi spelare ur egna led och bygger klubbkänsla för framtiden. www.hammarbybandy.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.