2011-02-16 09:49Pressmeddelande

GLOBENOMRÅDET FÖRVANDLAS TILL FESTIVALOMRÅDE FÖR SONISPHERE

Stockholm får nytt festivalområde i sommar – när rockfestivalen Sonisphere kommer till Stockholm 9 juli i år förvandlas Globenområdet till Globe Arenas Open Air. Rockfantaster kommer få se sina idoler spela på Söderstadion och från en särskild utomhusscen som kommer byggas upp på torget mellan Hovet och Ericsson Globe.

-       Vi har länge haft visionen att arrangera en sommarfestival i våra arenor och ute på torget, så nu är vi exalterade att det äntligen händer. Vi har hela infrastrukturen för festivaler när det gäller säkerhet, arenor, restauranger, toaletter, kollektivtrafik och stora öppna ytor och torg. Målet är att vi ska bygga vidare på festivalkonceptet och kunna erbjuda en sommarfestival med artister i alla våra fyra arenor när Stockholmsarenan står klart 2013, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Det blir en kanonsommar för konserter i Stockholm i år, då flera internationella artister kommer till huvudstaden. Sade, Linkin Park, Dolly Parton, Roger Waters och Eric Clapton är några av de som är ute på Europaturné i sommar. Och stand-up kungen Jerry Seinfeld fyller Ericsson Globe i juni. Sommaren som tidigare har varit en lågsäsong för stora arenakonserter, har nu utvecklats till högsäsong.

-       Jag är så glad över detta! Vi satsar på Stockholm som evenemangsstad, och det är glädjande att vi nu ser frukten av detta med så många stora artister som kommer till Stockholm. Det skapar bra turistomsättning och gör Stockholm till en attraktiv stad att bo och besöka, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Globenområdet utvecklas mot en allt tydligare året-runt-destination för upplevelser, nöje och underhållning. För ett år sedan fick Stockholm en ny turistattraktion då SkyView gondolerna på Ericsson Globe invigdes, och om två år öppnar Stockholmsarenan upp portarna för spännande evenemang, konserter och fotboll. Med nya Stockholmsarenan på plats utökas kapaciteten till totalt 75 000 besökare i Globenområdets arenor.

När Globe Arenas Open Air öppnar upp portarna för Sonisphere blir det första gången sedan 1991 som det hålls utomhuskonsert på Söderstadion. Då var det ZZ top som stod för underhållningen. Vilka som blir årets line-up på Sonisphere kommer släppas inom kort av arrangören Live Nation.

 

För mer information om arenorna och evenemangsområdet, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
marie.lindqvist@globearenas.se  , tel 08-600 93 52

För mer information om Sonisphere, vänligen kontakta: 
Kristofer Åkesson, Live Nations presskontakt  
kristofer.akesson@livenation.se , tel 08-6650122 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.