2009-01-02 09:29Pressmeddelande

GLOBEN BYTER NAMN TILL ERICSSON GLOBE

Globens nya officiella och internationella namn står nu klart – Ericsson Globe. Namnändringen sker idag i samband med att det tioåriga samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Ericsson träder i kraft.

Globen stärker genom samarbetet sin ställning som ledande arena i Sverige och övriga Skandinavien. 
Med samarbetet vill Ericsson markera att Stockholm är företagets hemstad samtidigt som man bidrar till en arena i världsklass. Ericsson bjöd in hela landet till att föreslå Globens nya officiella namn. Sammanlagt kom över 300 förslag in via Ericssons webbsida och valet föll på Ericsson Globe. 
Både Stockholm Globe Arenas och Ericsson ser stora möjligheter i att tillsammans kunna göra Ericsson Globe till framtidens arena. 

- Ericsson har arbetat med interaktiva och multimediala arenalösningar i andra delar av världen, allt från kommunikationslösningar inne i arenorna till att skapa möjlighet för besökaren att se repriser direkt i mobilen, säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson. Med olika mobila lösningar hoppas vi kunna bidra till att göra besöket i Ericsson Globe till en oförglömlig upplevelse. 

- Tillsammans med Ericsson stärker vi vår konkurrenskraft och kommer kunna fortsätta att skapa minnen för livet för besökare i alla åldrar. Det är viktigt för att positionera Stockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas. Vi fortsätter resan mot att skapa framtidens arena och mötesplats. 

Rörlig bild (Nya logotypen projiceras på utsidan av Ericsson Globe): 
För tillhörande rörlig bild, broadcast-standard video, gå in på www.thenewsmarket.com/StockholmGlobeArenas, där du också kan registrera dig om du inte tagit emot en rörlig pressmeddelande tidigare. Frågor skickas i ett mail på engelska till journalisthelp@thenewsmarket.com. 

För frågor kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: + 46 8 508 353 23 
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se 

Ericssons pressavdelning 
Tel: +46 10 719 69 92 
E-post: press.relations@ericsson.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.