2023-03-29 07:06Pressmeddelande

Friends Arena laddar inför allsvenskans start med ny smart belysning för idrottsevenemang

Inför den allsvenska starten så har ny så kallad smart belysning installerats på Friends Arena. Friends Arena blir därmed den största arenan i Norden med denna typ av belysning som möjliggör ljusshower på planen och läktarna och som dessutom är mer energisnål än nuvarande lösning.

"Friends Arena är så viktig för Sverige och vi har alltid som mål att vara den mest attraktiva arenan i Norden som får de största evenemangen. Därför har vi nu installerat smart belysning som dels möter de kommande kraven från stora arrangörer som UEFA, dels ger publiken och spelare en häftigare upplevelse, och dessutom är en mer hållbar lösning", säger Fredrik Cornell, vd ABS, fastighetsägarbolaget för Friends Arena.

Med den nya smarta belysningen kan ljusshower inne i arenan under evenemang förprogrammeras, punktbelysning av spelare eller läktare kan visas och det kan även ställas in så att det inne i arenan skapas reaktioner i belysning utifrån ljudet inne i arenan.

"Den nya smarta belysningen som Friends Arena nu får gör att Sveriges största arena kan ha ljussättning som är mer integrerat i själva evenemangen vilket är en viktig del framåt. Vi ser fram emot att tillsammans med våra arrangörer se vad som kan skapas när allt är klart", säger Andreas Sand, VD Stockholm Live som driver Friends Arena.

Genom uppgraderingen av belysningssystemet kommer Friends Arena att få energibesparing på 25-30 procent jämfört med den tidigare lösningen. Funktionen med att kunna dimma hela anläggningen ger det även till en mer hållbar lösning än tidigare.

Den nya smarta belysningen levereras och installeras av bolaget Signify, ett världsledande bolag inom LED-belysning och styrsystem för belysning. 

 

 

 

 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.