2023-09-04 07:33Pressmeddelande

Folksporten intar nationalarenan – SM-finalen 2024 spelas på Friends Arena

SM-finalen är innebandysäsongens stora höjdpunkt. Nu står det klart att säsongens SM-final går av stapeln på obruten mark – Sveriges nationalarena i fotboll, Friends Arena.

SM-finalen har spelats på flertalet platser genom åren där Avicii Arena varit mest frekvent. Senast i april kröntes Thorengruppen IBK och Storvreta IBK där till svenska mästare genom två spännande finaler inför fullsatta läktare. Nu bryter innebandyn ny mark när sporten för första gången intar nationalarenan – Friends Arena – den 27 april 2024.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få avslöja vart SM-finalen – vår kronjuvel – kommer att spelas den här säsongen, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

– Det har gjorts ett gediget arbete i att säkra en spelplats som passar SMfinalen och det intresse som finns runtom arrangemanget. Att det nu har mynnat ut i det faktum att innebandyn intar nationalarenan känns jättebra. Vi ser alla fram emot den högtidsdag som väntar i slutet av april.

I samband med SM-finalen 2024 finns också en unik möjlighet – världsrekord.

– SM-finalen i innebandy är en folkfest och det känns otroligt spännande att den nu flyttar in i vår största arena, Friends Arena. Det doftar ännu ett publikrekord, säger Daniel Stålbo, marknadsdirektör Stockholm Live som driver Friends Arena.

– När tillfället öppnades för att arrangera SM-finalen på Friends Arena såg vi en enorm möjlighet i att försöka slå världsrekordet i antal besökare, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Det tidigare publikrekordet för SM-finalen ligger på 18 166 personer och kommer från säsongen 2015/16 när finalerna spelades på Tele2 Arena. Nu är siktet inställt på 20 000 besökare där biljettpriserna inte ska vara ett hinder för att besöka säsongens höjdpunkt, berättar Stefan Jonasson.

– Vi vet att det är ett tufft ekonomiskt läge just nu där många har det knapert. Därför är det extra viktigt för oss att släppa biljetter i samtliga prisklasser så att alla ska ha en möjlighet att vara med och skriva historia på Friends.

Biljetterna till SM-finalen 2024 släpps i slutet av september. Mer information kommer i Svensk Innebandys kanaler närmare biljettsläppet.

För ytterligare information se www.innebandy,se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.