2011-03-22 09:58Pressmeddelande

EVENEMANG GER KLIRR I KASSAN FÖR STOCKHOLM

Stockholm nöjes- och evenemangsområde kokar av aktivitet. Utbudet av evenemang i arenorna Ericsson Globe, Hovet, Söderstadion och Annexet ser ut att gå mot ännu ett rekordår. 2010 genomfördes inte mindre än 304 evenemang med 1 560 000 besökare.

Med en turismomsättning i snitt på 1000 kr/besökare (källa Markör) blir det ett betydande tillskott för Stockholms turismomsättning, dryg 1,5 miljarder kronor årligen. Nästa riktigt stora evenemang som kommer att ge klirr i kassan för Stockholm är när staden står värd för Ishockey VM 2012-13. Världens största årliga vinterevenemang kommer till Stockholm!

Stockholm Globe Arenas och IIHF World Championship på TUR-mässan 
I år är vi på plats tillsammans med IIHF World Championship och ställer ut i Stockholms monter F01:60. Kom och träffa bland annat Christer Englund, ordförande Svenska Ishockeyförbundet och Stockholm Globe Arenas VD Ninna Engberg.

Se också separat pressinbjudan till pressmöte torsdag 24 mars kl. 11.30 i Stockholmsmontern. Där presenteras IIHF World Championship (Ishockey VM 2012-13) närmare och vilken betydelse det kommer att ha för Stockholms besöksnäring och marknadsföring internationellt.  Klockan 14.00 samma dag genomförs TURneringen i Stockholmsmontern, resebranschens inofficiella mästerskap i bordshockey. Bland deltagarna är flera av branschens tungviktare, t ex: Magnus Nilsson, Kolmården, Göran Grell Ticket, Andreas Näsman VisitDenmark, Pär Kjellin Apollo, Johan F Lundberg Halmstad & Co.  
På plats i Stockholmsmontern under torsdagen finns också IIHF World Championship ambassadörerna Joel Lundqvist (Frölunda) och Christian Bäckman (Frölunda).

Ovanligt stark konsertsommar i Stockholm 
Stockholm får ett nytt festivalområde i sommar – när rockfestivalen Sonisphere kommer till Stockholm 9 juli i år förvandlas Globenområdet till Globe Arenas Open Air. Rockfantaster kommer att få se sina idoler spela på Söderstadion och från en särskild utomhusscen som byggs upp på torget mellan Hovet och Ericsson Globe. Det blir en kanonsommar för konserter i Stockholm i år, då flera internationella artister kommer till huvudstaden. Sade, Linkin Park, Dolly Parton, Roger Watersoch Eric Clapton är några av de artister som är ute på Europaturné i sommar. Och stand-up kungen Jerry Seinfeld fyller Ericsson Globe i juni. Sommaren som tidigare har varit en lågsäsong för stora arenakonserter, har nu utvecklats till högsäsong.

SkyView – nu etablerad som en toppattraktion för turister i Stockholm 
Globenområdet utvecklas mot en allt tydligare året-runt-destination för upplevelser, nöje och underhållning. För drygt ett år sedan fick Stockholm en ny turistattraktion då SkyView gondolerna på Ericsson Globe invigdes.  Första året åkte drygt 160 000 personer SkyView och redan nu är trycket stort inför våren och sommaren.  Läs mer och ladda ner högupplösta bilder på www.globearenas.se/skyview

Stockholmsarenan växer fram 
I september 2010 gick startskottet för bygget av nya Stockholmsarenan. Nu är västra läktaren rest och sakta men säkert tar den nya arenan plats i Globenområdet, granne med Ericsson Globe. Stockholmsarenan byggs av Stockholms Stad och kommer att drivas av Stockholm Globe Arenas. Det är en multifunktionsarena med skjutbart tak och plats för 30 000 åskådare (40 000 för konsert). Stockholmsarenan ersätter Söderstadion och första evenemanget kommer att äga rum våren 2013.

Den nya arenan innebär att den totala publikkapaciteten i Globenområdet går från 44 400 till cirka 75 000. Prognosen är att drygt 2 miljoner besökaren årligen kommer att gå på evenemang i arenorna. Det gör att Globenområdet blir Norra Europas största och mest flexibla evenemangsområde.

Läs mer och ladda ner högupplösta bilder på www.stockholmsarenan.se .

 

För mer information om arenorna och evenemangsområdet, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

Marie Lindqvist och Ninna Engberg finns på plats på TUR-mässan torsdag och fredag. Kom förbi Stockholmsmontern eller ring så arrangerar vi ett möte.

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (premiär våren 2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA  Live i Los Angeles. www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.