2014-08-25 11:42Pressmeddelande

ERICSSON GLOBE FYLLS MED LÖSVIKTSGODIS

– Stockholm Globe Arenas i unikt avtal med Candyking

Ericsson Globe kommer via ett helt unikt avtal att fyllas med lösviktsgodis. Stockholm Globe Arenas har tecknat ett avtal med Candyking om försäljning av lösviktsgodis i arenamiljö för Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena samt även vid turistattraktionen Skyview.  

 

Med det nya avtalet blir Candyking officiell sponsor av arenorna Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena samt turistattraktionen Skyview. Samtidigt kommer Candyking’s koncept med egna stationer för försäljning av lösviktsgodis att implementeras i samtliga arenor med flertalet stationer samt även vid turistattraktionen Skyview.

 

- I och med avtalet med Candyking kan vi tillgodose våra besökares efterfrågan på att själva plocka och välja sitt favoritgodis att njuta av under evenemangen. Vi tror starkt på att detta blir ett bra mervärde för våra besökare och självklart är det roligt att kunna göra detta tillsammans med Nordens största aktör och varumärke inom lösviktsgodis, säger Stefan Gustavson, VP Global Partnership Stockholm Globe Arenas. 

 

Stockholm Globe Arenas är med sina fyra arenor Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena samt även turistattraktionen SkyView det största evenemangsområdet i norra Europa, med 2 miljoner människor varje år. Samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Candyking är helt unikt då det är det första avtalet av sitt slag för försäljningen av lösviktsgodis i arenamiljö. 

 

- Vi är mycket nöjda att tillsammans med Stockholm Globe Arenas få möjligheten att utveckla och driva lösviktsmarknaden framåt på dessa fantastiska marknadsplatser. Denna lansering ligger helt i linje med Candyking’s strategi och ambition. Vi ser också i framtiden en stor möjlighet att lansera vårt koncept tillsammans med Stockholm Globe arenas ägare AEG på andra arenor runt om i Europa, säger Michael Westin, Country Manager Candyking Sverige.

 

Det nya treåriga samarbetsavtalet trädde i kraft i somras och de första stationerna med försäljning av lösviktsgodis är i dagarna utplacerade i arenorna.

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor mer än 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 

Om Candyking

Candyking grundades 1984 och är den ledande aktören inom lösviktsgodis i Norden, Storbritannien och Irland samt har verksamhet i Polen. Candyking som idag finns på fler än 10 000 försäljningsställen erbjuder butiker ett helhetskoncept som inkluderar produkter, inredning samt tillhörande butiks- och logistiktjänster. Candykings koncept och varumärken inom konfektyr är Candyking, Karamellkungen, Premiyum och Candyking Favourites. Candyking är även den ledande lösviktsaktören inom natursnacks i Sverige och Finland under varumärket Parrot’s. Bolaget hade cirka 1 000 medarbetare och omsatte cirka 1,75 miljarder kronor 2013. Mer information finns tillgänglig på www.candyking.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.