2014-01-29 11:42Pressmeddelande

ERICSSON GLOBE FIRAR 25 ÅR DEN 19 FEBRUARI - BJUDER IN 25-ÅRS JUBILARER TILL ATT VISAS PÅ VÄRLDENS STÖRSTA SFÄRISKA BILDSKÄRM

Den 19 februari 2014 är det 25 år sedan prins Bertil klippte bandet och invigde världens största sfäriska byggnad – Ericsson Globe.  För att fira landmärkets födelsedag bjuds alla som firar ett 25-års jubileum under 2014 till att under eftermiddagen och kvällen den 19 februari få sin bild projicerad på Ericsson Globe, världens största sfäriska bildskärm.

-  Med detta firande vill vi uppmärksamma landmärket Ericsson Globe och skapa ett gemensamt firande tillsammans med alla som på något sätt firar 25 år i år. Sedan år 2006 har vi lyst upp Ericsson Globe i olika färger vid evenemang i för att kommunicera till Stockholmarna vad som händer i våra arenor. Men detta blir något speciellt genom att vi omvandlar Ericsson Globe till en gigantisk bildskärm och bjuder in alla 25-års jubilarer att firas på den, säger Daniel Stålbo, kommunikationschef på Stockholm Globe Arenas.

För att tillsammans med Ericsson Globe fira det egna 25-års jubileumet, såsom födelsedagar, bröllopsdagar eller dylikt, och få sin bild visad på Ericsson Globe’s fasad den 19 februari så följer man endast instruktionerna och  laddar upp sin bild på Stockholm Globe Arenas hemsida .

Sista dag för att ladda upp sin bild är den 16 februari. Bilderna kommer sen att projiceras (så länge vädret tillåter) i ett bildspel på Ericsson Globes fasad den 19 februari mellan kl 16.00-22.00. Bildspelet genomförs med hjälp av en Barco-projektor från Mediatec. 

Kuriosa Ericsson Globe 
·  Första spadtaget: 10 september 1986 
·  Arkitekt: Berg Arkitektkontor 
·  Invigd: 19 februari 1989 
·  Första mästerskap: Ishockey-VM 1989 
·  Publikrekord: Metallica 2009, 16 498 åskådar

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 1,7 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.