2020-10-13 13:49Pressmeddelande

Ericsson Globe blir padelarena

Det är det nystartade bolaget Globen Padel som abonnerar Ericsson Globe under tiden när alla publika evenemang som varit planerade har skjutits på framtiden på grund av Corona-pandemin. Med start från idag omvandlar Globen Padel Ericsson Globe till en unik padelhall med fantastisk atmosfär och en extraordinär takhöjd, som kommer att stå klar med 14 bokningsbara padelbanor senast till den 1 november. 

- Det känns verkligen bra att vi tar vara på möjligheten att utnyttja en fantastisk lokal, som på grund av tråkiga omständigheter står tom, och fylla den med något som det finns en så enormt stor efterfrågan på just nu såsom padel. Dessutom känns det extra bra att bidra till att skapa fler möjligheter för människor att röra på sig i dessa tider av mycket hemarbete och stillasittande. Vi ser det här som ett fantastiskt tillfälle att kunna erbjuda en unik padelupplevelse för padelbitna, säger Peter Hansson, VD för Globen Padel.


- Att vi fått ihop detta med Globen Padel och nu gör om Ericsson Globe till en padelhall känns jätteroligt. Evenemangsbranschen står ju idag helt still på grund av det näringsförbud vi har när det kommer till stora evenemang vilket är vår huvudverksamhet, och genom att vi även har väldigt långa ledtider för vår evenemangsplanering behöver vi hitta bra alternativ användning av våra arenor, vilket vi känner att vi nu har gjort med Globen Padel för de nästkommande månaderna, säger Andreas Sand, VD Stockholm Live som driver Ericsson Globe.

Grundarna av Globen Padel är etablerade aktörer inom padel i Sverige, bland andra Peter Hansson och Thomas Arping från Svea Padel, Magnus Bubini från Popup Padel och J´hayber Sverige, samt Patrik Höök och Frida Höök från Padler.se och NOX Sverige. De har alla varit med under många år och sett padeln växa fram i Sverige. Idag sägs padeln ha över 500 000 utövare i Sverige och det finns redan över 2000 banor spridda över hela landet. Bara i Stockholmsområdet finns det idag över 200 banor.

- Trots att det finns så många som 200 banor bara i Stockholmsområdet är det väldigt svårt att hitta tider för någon som vill spela padel spontant. Vi vet att efterfrågan på fler banor är enorm och förstår att ett sådant här centralt läge, med fantastiska kommunikationer, kommer att uppskattas, säger Frida Höök, delägare i Globen Padel.

Totalt kommer Ericsson Globe att rymma 14 padelbanor, varav 2 singelbanor. 4 av banorna är väl tilltagna ytor runtomkring för att spelarna ska kunna röra sig fritt utanför buren under spel. Padelbanorna får en unik miljö med en takhöjd på hela 85 meter.

I och med att projektet är tidsbegränsat är alla partner måna om att skynda på installationen av banorna så att de kan öppna för spel snarast möjligt. 

- Från att vi fick klartecken har allt gått undan. Vi kommer bygga upp banorna i rekordfart. Senast 1 november öppnar vi upp för spel, kanske till och med något tidigare. Vi vill ju att så många som möjligt ska få chansen att hinna spela padel i Ericsson Globe, säger Magnus Bubini, ansvarig för installation och drift på Globen Padel. 

De 14 padelbanorna i Ericsson Globe kommer från idag att vara bokningsbara via Globen Padels sida på bokningssiten matchi.se. 

 

För mer information:
Globen Padel
Frida Höök, frida@globenpadel.se, tel 070-3033086

 

Stockholm Live
Daniel Stålbo, Marknadsdirektör Stockholm Live,
tel 08-6009105


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.