2014-09-20 11:46Pressmeddelande

EM I HANDBOLL, STÖRRE ÄN NÅGONSIN, TILL TELE2 ARENA

Europeiska Handbollförbundet bestämde på lördagen vid sin kongress på Irland att hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) i herrarnas Europamästerskap 10-26 januari år 2020, det största någonsin, ska spelas i Stockholm och på Tele2 Arena.

- Det är fantastiskt stort att få tillbaka handbollen till oss och denna gång till vår största arena. Europamästerskapet är ett prestigeevenemang som nu görs större än någonsin och självfallet så är det extra kul för Stockholm att vi får hela finalspelet hos oss, säger Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

 

Detta är det fjärde stora internationella mästerskapet som Stockholm Globe Arenas kommer stå värd för de kommande åren efter att redan fått EM i Konståkning 2015, VM i amerikansk fotboll 2015 och EM i handboll damer 2016. Europamästerskapet i handboll för herrar 2020 kommer att utökas till att vara 24 lag och mästerskapet ska arrangeras gemensamt av Sverige, Norge och Österrike. Hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) spelas på Tele2 Arena i Stockholm som blir den största arenan som handbollens Europamästerskap någonsin haft.

 

- Det är en stor ära att få vara värd för finalspelet i Europamästerskapen 2020. Det är ett internationellt evenemang som ligger helt i linje med Stockholms ambition om att vara en av Europas ledande evenemangsstäder, säger Olle Zetterberg VD Stockholm Business Region.

 

Det blir åttonde gången som Sverige är arrangörer för ett handbollsmästerskap på seniorsidan. Senast Stockholm stod värd för mästerskapet för herrar var 2002 då finalspelet spelades i Ericsson Globe. För finalspelet 2020 kommer Tele2 Arena att göras om till en arena för 24 000 åskådare.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Stockholm Globe Arenas, Tel: 08-600 93 52

Ann-Charlotte Jönsson, Stockholm Business Region, Tel 08-508 28 507

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor mer än 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.