2014-06-16 10:54Pressmeddelande

DJURGÅRDEN OCH HAMMARBY FIRAR ETT ÅR PÅ TELE2 ARENA MED MARKANT ÖKADE PUBLIKSNITT.

Den 20 juli är det ett år sedan Hammarby spelade sin första match på Tele2 Arena. Den 21 juli är det samma firande för Djurgården. På dagen ett år efter respektive klubbs första match på sin nya arena spelar klubbarna nya hemmamatcher och bägge kan fira sitt första år på Tele2 Arena med markant ökade publiksnitt. 

 

Både Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll har efter flytten till Tele2 Arena haft ett publiksnitt på över 15 500 åskådare för matcherna under hösten 2013/våren 2014. För Hammarby är detta en ökning med 73% jämfört med hösten 2012/våren 2013 på Söderstadion.

 - Hammarby har varit i behov av en större arena under många år och så här långt ser det ut som att vår nya arena kommer att bli ett riktigt lyft för oss. Vid ett par matcher under våren har vi haft den där alldeles magiska stämningen som är Hammarby. Arenans utformning och akustik har blivit väldigt bra och logistiken till och från arenan fungerar perfekt. Den dagen vi är tillbaka i Allsvenskan kommer kombinationen Hammarby och Tele2 Arena att lyfta publikintresset till en nivå som svensk fotboll inte har sett på många år, säger Hammarby Fotbolls VD Henrik Kindlund.

För Djurgården Fotboll har flytten till Tele2 Arena och matcherna under hösten 2013/våren 2014 inneburit ett ökat publiksnitt med 45% jämfört med hösten 2012/våren 2013 på Stadion.

- Flytten från Stadion till Tele2 Arena markerar en ny era i Djurgården Fotbolls historia. Den publikökning vi fått med flytten, visar med tydlighet på hur alla Djurgårdare tagit arenan till sitt hjärta. Detta är verkligen början på något stort för oss som förening , säger Gunnar Gidefeldt, Kommersiell chef Djurgården Fotboll.

Den 20 juli kl 18.20 möter Hammarby Fotboll Öster IF på Tele2 Arena, på dagen ett år efter den första matchen på den nya hemmaarenan då Hammarby mötte Örgryte. Den 21 juli kl 19.05 spelar Djurgården Fotboll mot Häcken, även det på dagen ett år efter premiären på Tele2 Arena då Djurgården tog emot Norrköping. Bägge lagens premiärmatcher på den nya hemmaarenan hade över 27 500 åskådare.

- Tele2 Arena byggdes för att det fanns ett skriande behov av en modern arena som kunde vara ny hemmaborg för de bägge storlagen i Stockholm. När vi nu summerar första året så ser vi tydligt betydelsen som Tele2 Arena har haft för lagen och dess publik vilket naturligtvis är jättekul. Framöver handlar det om att försöka utveckla arenaupplevelsen ytterligare tillsammans med klubbarna, säger Daniel Stålbo, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor mer än 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.