2013-06-13 10:22Pressmeddelande

COMPASS GROUP OCH STOCKHOLM GLOBE ARENAS TECKNAR AVTAL FÖR TELE2 ARENA

Compass Group AB och Stockholm Globe Arenas ingår ett nytt samarbete för leverans av all mat och dryck inom kiosker, fast food, restauranger, barer, loger, VIP, banketter och konferenser på nya Tele2 Arena.

Compass Group startar upp verksamheten under namnet Levy Restaurants, ett internationellt varumärke inom Compass Group som specialiserar sig på att leverera mat och service av hög kvalitet till stora underhållnings- och sportarenor över hela världen.  

Levy Restaurants är marknadsledande och levererar idag mat och dryck på bland annat Staples Center i Los Angeles och O2 i London. Levy Restaurants är också cateringleverantör för evenemang som Super Bowl, US Open, Kentucky Derby, Oscarsgalan och Grammy Awards.

- Vi är stolta och glada över att få samarbeta med Stockholm Globe Arenas, säger Jonas Siljhammar, VD på Compass Group Sverige. Att ta Levy Restaurants varumärke till Sverige är stort för oss och med vår passion för kvalité, nöje och fantastiska matupplevelser ser vi fram emot att kunna erbjuda Tele2 Arenas besökare allt från lyxmiddag med champagne till klassisk sportmat av hög klass.

Tele2 Arena slår upp portarna 20 juli med en späckad premiärvecka med både svensk och internationell fotboll och en konsert med Gyllene Tider.

-        På Tele2 Arena ska man ha nära till fantastiska upplevelser och det inkluderar självklart även mat. Genom samarbetet med Levy Restaurants kan vi uppgradera evenemangsupplevelsen för besökarna genom att erbjuda våra besökare fantastiskt bra mat, oavsett preferenser, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

För mer information vänligen kontakta:

Jonas Siljhammar, VD Compass Group AB, e-post: jonas.siljhammar@compass-group.se

Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52

Compass Group är en världsledande leverantör av måltidsservice och supporttjänster. Den svenska verksamheten drivs under varumärkena Eurest, Eurest Services, Medirest, Chartwells och Levy Restaurants. Företagets tjänster och service återfinns hos företag, på arenor, universitet, skolor och inom vård och omsorg i hela Sverige. Läs mer om oss på www.compass-group.se

Levy Restaurants specialiserar sig på att leverera mat och service av hög kvalitet till stora underhållnings- och sportarenor. Företaget grundades 1978 och ägs av Compass Group PLC. Läs mer på www.levyrestaurants.se www.levyrestaurants.co.uk samtwww.levyrestaurants.com .

Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.