2012-05-07 10:05Pressmeddelande

BRANSCHFORUM 2012 – EUROPAS STÖRSTA SPONSRINGS- OCH EVENEMANGSKONFERENS ARRANGERAS ÅTERIGEN I STOCKHOLM

Responsen på förra årets Branschforum var mycket positiv, och nu arrangeras återigen Branschforum 4-5 september 2012 i Annexet, Stockholm av Stockholm Globe Arenas, Sponsrings & Eventföreningen och Stockholm Event Network (ett nätverk inom Stockholm Visitors Board). 

Arrangörerna har med detta forum skapat en plattform för evenemangs- och sponsrings­branschens aktörer. Detta internationella, årliga forum ska inspirera, utveckla och skapa nya affärsmöjligheter  för beslutsfattare som jobbar professionellt med sponsring, större möten och evenemang.

Förra året var en av talarna branschgurun Lesa Ukman, grundare av sponsringskonferenen IEG. Hon utsåg Branschforum i Stockholm till den största konferensen av sitt slag som arrangeras i Europa. I Annexet samlades närmare 400 beslutsfattare för att nätverka under två dagar.

- Branschforum ska inspirera och utveckla branschen så att vi kan lära oss av varandra för att skapa nya format och samarbeten. Jag skulle gärna se att vi blir bättre på att mixa fler rättigheter med varandra. Varför inte skapa fler evenemang där kultur, idrott och samhällsengagemang står på samma arena och visa att detta kan ge unika affärsmöjligheter , säger Niklas Birgetz, vd för Sponsrings & Event ­ föreningen.

Årets talarlista består av både internationella och svenska talare. Exempel på programpunkter;

  • London – hur skapar man värde för medborgarna när OS kommer till stan?
  • Urbaniseringen – när blir en stad så älskad att den blir T-shirtable?
  • Interna events – en kraftfull kommunikationskanal
  • Casepresentation av Internationella kreativa sponsrings- och eventprojekt
  • Branschens digitalisering – nya aktörer som ligger i framkant

- Med Branschforum tog vi ett nationellt grepp om evenemangsfrågorna. Det händer så mycket inom vår bransch just nu, både globalt och internationellt. Därför tycker vi att det är så viktigt att vi samlar branschen, låter oss inspireras och förhoppningsvis föds nya spännande samarbeten, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas.

– Överallt i världen ser vi exempel på hur evenemang är en viktig motor i utveckling av städer och destinationer. Framgångsfaktorn är ett nära samarbete mellan staden, näringsliv och evenemangsbranschens aktörer. Därför är en sådan här konferens så viktig. Det skapar samsyn och inspirerar till nya initiativ, säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board.

Kort fakta om Branschforum 2012

Datum: 4-5 augusti, 2012

Plats: Annexet, Ericsson Globe

Läs mer på www.branschforum.com

För mer information, kontakta gärna:

Marie Lindqvist , kommunikationschef, Stockholm Globe Arenas, 08-600 93 52, marie.lindqvist@globearenas.se

Niklas Birgetz , vd, Sponsrings & Eventföreningen, 070-782 68 16, niklas.birgetz@sefs.se

Elisabet Elmsäter Vegsö , Stockholm Visitors Board, Stockholm Event Network, 08-508 28 592,elisabet.elmsater@stockholm.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.