2011-03-14 09:56Pressmeddelande

BLIXTEN & CO TILLDELAS GLOBE ARENAS AWARD

Utmärkelsen får Blixten & Co för att de har medverkat till att göra Stockholm gladare och samtidigt nyttjat arenorna i Globenområdet i sin verksamhet. Priset mottogs av VD Leif ”Blixten” Henriksson i samband med finalen i Melodifestivalen i Ericsson Globe.

Motiveringen lyder:

”Listan är lång på de artister som Blixten & Co har sett till att Stockholmspubliken fått njuta av live i stadens arenor, konserthus och klubbar. Vi på Stockholm Globe Arenas har fått glädjen att många gånger välkomna dessa artister till någon av våra arenor och det var varit många riktiga publiksuccéer. Senast i raden är när streetdancegruppen Bounce fick Ericsson Globe att studsa i takt, Björn Skifs jubileumsshow och inte minst vårt årliga superevenemang - finalen i Melodifestivalen. Det är precis det här som Globe Awards handlar om - vi vill uppmärksamma de personer och företag som faktiskt ser till att Stockholm är en evenemangsstad i världsklass! Tack Blixten och hela ditt Company för ett fantastiskt samarbete! ”

- Vi  vill på detta sätt uppmärksamma Blixten & Co för deras ständiga jakt på nya publikdragare. Det krävs eldsjälar som Blixten och hans medarbetare för att Stockholm ska hålla en hög nivå på utbudet av artister, shower och underhållning, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas. 

Tidigare mottagare av Globe Arenas Award:

2009                    Rickard Fagerlund (postumt), Svenska Ishockeyförbundet 
2008                    Svenska Idrottsgalan (Stephan Rimér och Peter Lundin) 
2007                    Läkarmissionen, "Sånger för Livet" 
2006                    Lennart Karlsson, Baldakinengruppen 
2005                    Ulf Rosengren, Stockholm International Horse Show 
2004                    Thomas Johansson, Live Nation 
2003                    Henry Bronett, Cirkusprinsessan

För frågor kontakta 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: + 46 8 600 93 52 
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se    
www.globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.