2012-01-19 10:16Pressmeddelande

BILSPORTEN KÖR ÅRLIG FINALFEST I NYA STOCKHOLMSARENAN

Bilsporten intar nya Stockholmsarenan redan 2013! Då blir det premiär för Stockholm Motor Weekend, ett arrangemang med officiella mästerskap och därmed de bästa förarna.

Med start den 8-9 november 2013 kommer Svenska Bilsportförbundet (SBF) att i samarbete med Stockholm Globe Arenas (SGA) arrangera Stockholm Motor Weekend. Evenemanget blir en årlig manifestation inom svensk motorsport, med mästarmöte och SM-final där de bästa förarna i Sverige deltar samt internationella stjärnor. En spektakulär bana jämförbar med X Games byggs i och utanför nybyggda Stockholmsarenan. 

Inom SBF genomförs över 1 000 tävlingar per år med 60 000 förare, och Stockholm Motor Weekend blir en värdig avslutning på säsongen.

- Bilsport är en av Sveriges största sporter och inne i en positiv utveckling. Nu inför vi något nytt genom att ta sporten till både Stockholm stad och arenamiljö, säger SBF:s förbundsdirektör Thomas Jansson. Alla motorintresserade får uppleva våra bästa förare i kamp med internationell elit i en finalfest med storpublik på Sveriges mest moderna arena.

- Vi är stolta över att kunna bekräfta ytterligare ett nytt evenemang till Stockholmsarenan. Stockholm Motor Weekend är ett väldigt spännande evenemang som kommer att passa perfekt i nya arenan och som även nyttjar hela det unika evenemangsområdet, säger Ninna Engberg VD för SGA. Målet är en fullsatt Stockholmsarena med 30 000 åskådare. Evenemanget kommer att stärka Globenområdets och Stockholms attraktionskraft för både svenska och internationella evenemangsbesökare, tillägger Ninna Engberg.

Fakta om Stockholmsarenan: 
Kapacitet: 30 000 sittplatser (40 000 för konsert)

Invigning: Våren 2013

Utformning: Multifunktionsarena med skjutbart tak

Evenemang: Hemmaarena för Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll. Andra planerade evenemang är SM-final i innebandy, VM i amerikansk fotboll, Monster Jam, Bandy, Speedway, Konserter, Hästsport och företagsevenemang.

Läs mer och följ utvecklingen på www.stockholmsarenan.se

Bilder på Stockholmsarenan: 
www.stockholmsarenan.se/galleri/

För ytterligare information: 
Thomas Jansson, förbundsdirektör Svenska Bilsportförbundet, 08-626 33 00 
thomas.jansson@sbf.se

Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, 08-600 93 52, marie.lindqvist@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (våren 2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com

Om Svenska Bilsportförbundet 
Svenska Bilsportförbundet har över 100 000 medlemmar, närmare 500 klubbar, cirka 20 000 förare och 25 000 funktionärer. Varje år genomförs omkring 1 000 tävlingar med cirka 60 000 startande. Antalet åskådare på tävlingarna är över en miljon. 
www.sbf.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.