2018-01-24 13:55Pressmeddelande

Bajen siktar på publikrekord i Damallsvenskan – spelar derbyt på Tele2 Arena

Hammarby Fotboll har de senaste åren varit Nordens absolut främsta publiklag på herrsidan och 2015 slog Hammarby alla tiders publikrekord i svensk fotboll med en snittpublik på 25 507 åskådare per match. Nu siktar Hammarby på att slå publikrekordet i Damallsvenskan för enskild match. Därför lägger Hammarby derbyt mot Djurgården, som spelas på mors dag, på Tele2 Arena istället för Hammarby IP, som annars är hemmaarena i Damallsvenskan.

- Vi har de senaste åren rönt stora framgångar med vårt publikarbete på herrsidan, och när vi nu har möjligheten att göra det även på damsidan så känns det helt rätt. Vi ska slå Damallsvenskans publikrekord för att sätta Hammarby Fotboll på publikkartan även på damsidan, men också för att i stort dra uppmärksamhet till dam- och flickidrott – något vi generellt tycker att den får för lite av. Det blir ett derby med fokus på fotbollsfest för hela familjen, säger Richard von Yxkull, Hammarby Fotbolls ordförande.

Stockholm Live, som driver Tele2 Arena och övriga arenor i Globenområdet, ser fram emot att tillsammans med Hammarbys satsa på att slå publikrekordet.

- Damfotboll, Stockholmsderby, fotbollsfest och nytt publikrekord känns som en fantastisk kombination för Stockholm och Tele2 Arena. Vi är väldigt stolta över att kunna samarbeta med Hammarby för att göra detta till verklighet, säger Stockholm Lives vd Marie Lindqvist.

Fotnot: Nuvarande publikrekord innehas av Linköping FC som i sin match mot Umeå IK (2008-09-03) noterades för 9 413 åskådare.

 

För mer information kontakta:

Richard von Yxkull, ordförande Hammarby Fotboll

Telefon: 0704718680

Markus Nilsson, ansvarig publikrekrytering Hammarby Fotboll

Telefon: 0739361333

Marie Lindqvist, VD Stockholm Live

Telefon: 0767739303


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.