2019-12-05 14:34Pressmeddelande

Avicii Tribute Concert slår nytt rekord ikväll på Friends Arena

Med den just nu pågående konserten Avicii Tribute Concert sätts ett nytt publikrekord på Friends Arena. Med 58 163 biljettköpare till kvällens konsert, som bland annat fått uppleva Aviciis musik tillsammans med originalartisterna och ett 30-manna stort liveband, så är detta fler än Eminems konsert gamla rekord från sommaren 2018 som hade 57 520 i publiksiffra.

– Det känns fantastiskt att just den här konserten sätter ett nytt rekord och att så många människor har kommit hit inte bara för den fantastiska musiken, utan också för att sluta upp bakom Tim Bergling Foundations initiativ att stötta arbetet med psykisk ohälsa, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som driver Friends Arena.

På scenen under kvällen finns artister som Adam Lambert, Rita Ora, Vargas & Lagola, Alex Ebert och Amanda Wilson. Under kvällen har också David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas och Like Mike stått på scenen och framfört sin musik för att hylla sin bortgångne vän och kollega. Alla intäkter från kvällen går oavkortat till Tim Bergling Foundations arbete med psykisk ohälsa och självmordsprevention.

 

Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com

För mer information, kontakta Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör Stockholm Live 073-377 59 52.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.