2022-09-07 14:44Pressmeddelande

AVICII ARENA TÄNDS UPP I GRÖNT LJUS FÖR LIVET

Avicii Arena in green lightAvicii Arena in green light

Den 10 september, på den internationella suicidpreventiva dagen, kommer Avicii Arena lysa upp i grönt. Suicidpreventiva dagen lanserades av WHO för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan. Färgen grönt symboliserar liv, läkning och hopp. Initiativet görs för att uppmärksamma en av vår tids viktigaste samhällsfrågor, psykisk ohälsa bland unga. Avicci Arena är en symbol för ett partnerskap som ska stärka ungas psykiska hälsa, och den upplysta arenan kommer att synas i Stockholms siluett under hela lördagen.

Den 19 maj 2021 bytte “Globen” namn och Avicii Arena grundades. Avicii Arena är ett unikt samarbete mellan stiftelsen Tim Bergling Foundation, Stockholm Live, Trygg-Hansa och Bauhaus i syfte att förebygga psykisk ohälsa bland unga i Sverige. Samarbetet är långsiktigt och parterna driver, tillsammans och var för sig, initiativ och projekt inom skolvärlden, idrottsvärlden och projekt för att öka kännedomen och kunskapen om psykisk ohälsa bland unga.

"För att förändring ska komma till stånd krävs att näringsliv, intresseorganisationer, politiker, skolvärlden och idrottsvärlden samarbetar", säger Klas Berling, grundare av Tim Bergling Foundation.

Tack vare samarbetet inom Avicii Arena når man gemensamt ut nationellt, till fler och med större kraft. Suicidpreventiva dagen är en viktig dag som enbart har betydelse om fler vet om att den finns och är med och agerar preventivt. Det behövs gemensamma krafter för att skapa förändring för att få unga att må bra, trivas med sig själva, och välja livet.

För mer information om suicidpreventiva dagen se:

https://www.who.int/campaigns/world-suicide-prevention-day/2022


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.