2023-11-22 07:40Pressmeddelande

Avicii Arena öppnar världens första butik där du betalar med känslor

Artisten ANJI iklädd den limiterade kepsen som bara kan köpas med känslorArtisten ANJI iklädd den limiterade kepsen som bara kan köpas med känslor

Initiativtagarna bakom Avicii Arena lanserar nu ”Break the silence” – ett initiativ för att sprida kunskap om psykisk hälsa bland unga. Lanseringen av ”Break the silence” inleds med öppningen av en ny butik mitt i Avicii Arena den 23 november. Där kommer 1000 exklusivt limiterade kepsar designade av artisten ANJI att säljas. Och priset är högt. Här kan du nämligen bara betala med dina känslor.

Initiativet Avicii Arena lanserades i maj 2021 i ett unikt samarbete mellan stiftelsen Tim Bergling Foundation, Trygg-Hansa, BAUHAUS och Stockholm Live. Syftet var att bryta stigmat kring och öka medvetenheten om psykisk ohälsa bland unga. Avicii Arena är megafonen för och platsen där aktiviteter sker för att uppmärksamma ungas behov.

I samband med lanseringen av konceptet ”Break the silence” som riktar strålkastarljuset mot ungas psykiska hälsa, öppnas den nya butiken med specialdesignade artiklar av artisten ANJI. Du betalar för kepsen genom att skanna en QR-kod och svara på några frågor om känslor. Därefter får du ett digitalt kvitto och en limiterad keps kan hämtas ut.

"Den här butiken är den absolut första i sitt slag och vi hoppas att den ska bidra till att bryta stigmat kring att prata om känslor.  Samtidigt är det viktigt att ha mottagaren i åtanke och främja viljan att lyssna och stötta. Med det här initiativet hoppas vi kunna skapa en inkluderande atmosfär där det är naturligt att prata om känslor, psykisk hälsa generellt och samtidigt erbjuda unga de verktyg som behövs för att må bra", säger Alexandra Björnsson, projektledare Tim Bergling Foundation.

Målet med ”Break the silence” är att öka kunskapen och kännedomen om psykisk hälsa bland unga. Öppningen av butiken är den första i en rad nya aktiviteter inom initiativet. Samtliga aktiviteter kommer att fokusera på öppenhet och att bryta stigmat kring att prata om känslor, för att förebygga att unga drabbas av psykisk ohälsa och säkerställa att de får det stöd de behöver.

"Att lära sig att uttrycka och hantera känslor hjälper barn och unga att må bättre. Forskning visar att förmågan att berätta hur man mår och känner, tillsammans med goda relationer med vuxna, är några av de viktigaste skyddsfaktorerna i livet mot bland annat depression och självmord. Att tidigt få lära sig att sätta ord på känslor kan därför ge ett bra skydd för framtiden", säger Alexandra Björnsson,

Under dagen för butiksöppningen i Avicii Arena kommer legitimerade psykologer och kuratorer att finnas på plats, tillgängliga för de som önskar. I butiken kommer även 1000 limiterade kepsar och 5000 pins gå att köpa för känslor. Efter öppningen den 23 november kommer butiken att vara tillgänglig för besökare i samband med andra evenemang i Avicii Arena.

För mer information om lanseringen av ”Break the silence”, se aviciiarena.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.