2019-03-27 14:18Pressmeddelande

Atlético de Madrid och Juventus gör upp på Friends Arena i sommar

- Arenan utvald som en av tre arenor i Europa för sommarens ICC-matcher

Den 10 augusti gör Juventus och Atlético de Madrid upp på Friends Arena i International Champions Cup:s allra sista stormöte. Friends Arena är en av tre arenor i Europa som får stå som värd för ett av turneringenstotalt 18 toppmöten. Övriga matcher i Europa spelas på  Principality Stadium i Cardiff och Tottenham Hotspur Stadium.

– Vi är väldigt glada över att vara tillbaka på Friends Arena, och att få avsluta turneringen där är ett bra sätt att sammanfatta ännu ett spännande fotbollsår, säger Charlie Stillitano ordförande för Relevent Sports Group som är arrangör av evenemanget. 

Turneringen spelas om 3 matcher för respektive lag och det lag med flest poäng tar hem säsongens första mästerskap och pokal

– Vi är både glada och stolta att återigen välkomna International Champions Cup till Friends Arena och ser fram emot toppmötet mellan Atlético de Madrid och Juventus, kommenterar Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live.

International Champions Cup startade 2013 och varje år sedan dess har topplagen från de stora ligorna i Europa, men också övriga världsdelar, medverkat. Under en dryg månads tid gör lag som FC Bayern, Manchester United, Real Madrid, Tottenham Hotspur, AC Milan, Atlétcico de Madrid, Chivas de Guadalajara och Juventus upp om trofén. 

Biljetter till matchen kommer att släppas för försäljning den 26 april kl 10.00 på www.friendsarena.se. En begränsad upplaga av förköpsbiljetter kommer att släppas till försäljning den 24 april på International Champions Cup:s egen webbsida https://www.internationalchampionscup.com/territories/eu

 

För mer information om International Champions Cup, se även https://www.internationalchampionscup.com/

 

För mer information om evenemanget, kontakta maryke.penman@macesport.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.