2013-09-20 10:34Pressmeddelande

ANGÅENDE GÅRDAGENS HÄNDELSE PÅ TELE2 ARENA

Tele2 Arena ska vara en arena för alla och alla ska känna sig säkra på att kunna gå på de evenemang som erbjuds. Därför var det totalt oacceptabla scener som utspelade sig på läktarplats under gårdagskvällen.

Under matchen mellan Hammarby Fotboll och Gais på Tele2 Arena igår kväll tar ett antal individer sig in på en avstängd del av arenan och orsakar bråk och förstörelse för både gästande klack och övriga besökare. Stockholm Globe Arenas tar händelsen på största allvar och tillsammans med polis samt ansvarig matcharrangör Hammarby Fotboll utreds nu händelsen i detalj. 

-  Tele2 Arena är byggd som en öppen arena för att folk som älskar fotboll och underhållning ska få en bättre upplevelse. Alla ska självfallet känna sig säkra att besöka arenan och dess evenemang och samtliga av de tidigare genomförda evenemangen har uppnått detta mål. Det fåtalet personer som igår vad där för att bråka har inget på vår eller någon annan arena att göra. Vi tar gårdagens händelse på största allvar och utreder nu kraftfullt med arrangören hur det kunde ske och hur det absolut inte ska kunna hända igen, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas. 

Inför det stundande derbyt mellan Djurgården och AIK den 26 september, en match som av polisen klassas som en högriskmatch, har det sedan lång tid tillbaka pågått en planering mellan arrangör, polis och Stockholm Globe Arenas för att alla ska kunna njuta av en fullsatt Tele2 Arena. Målet är alltid att ha en sån öppen arena som möjligt men sett till arrangörens behov så kommer Tele2 Arena till derbyt att få en hel del extra installationer som gränsdragningar mellan olika delar av publiken samt även ökad bemanning vid samtliga passager och nere vid planen. In mot planen kommer det även att installeras ett extra staket.      

För mer information, kontakta: 
Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se 

     

Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.