2012-01-19 10:14Pressmeddelande

AMY DIAMOND OCH KRISTOFFER BERNTSSON KLARA FÖR ATT LEDA STOCKHOLM ICE I ERICSSON GLOBE DEN 9 APRIL

Mångfaldige svenska mästaren i konståkning Kristoffer Berntsson och artisten och skådespelaren Amy Diamond kommer för första gången tillsammans att vara värdar för konståkningseventet Stockholm Ice i Ericsson Globe.

Kristoffer Berntsson är 28 år, kommer från Landvetter och vann sitt nionde SM i konståkning senast 2010. Han var den första svensken som klarade en trippelaxel och har deltagit i både EM och VM flertalet gånger med topp 10-placeringar. Berntsson ser fram emot uppdraget att tillsammans med Amy leda Stockholm Ice, ett event han känner till väl och tidigare uppträtt på.

"De sista två årens Stockholm Ice var grymt roliga att vara med om och snart är det dags igen. Jag är stolt och glad att Konståkningsförbundet varit modiga och startat detta årliga evenemang. I år ska jag vara med i en ny roll och jag ser fram emot att få leda publiken genom årets fest!" säger Kristoffer.

Artisten och programledaren Amy Diamond slog igenom med låten "What's in it for me" 2005. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Idag har Amy släppt fem studioalbum och en greatest hits och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Hon är programledare för hundprogrammet Bulldog i SVT Barnkanalen och i höstas gav hon ut sin första tidning, Amy Diamonds Jul. Men Amy Diamond har också spelat isprinsessa i SVTs julklander LasseMajas detektivbyrå 2006 och är gammal konståkare. I år har hon alltså antagit utmaningen att tillsammans med Kristoffer Berntsson, leda Stockholm Ice i Ericsson Globe.

Amy  själv säger: “Det är en stor ära att få vara en del av detta fantastiska event! Jag har alltid älskat konståkning och det känns stort att få vara en av konferenciererna på Stockholm Ice 2012!”

Stockholm Ice arrangeras för tredje året i rad, ett samarbete mellan Svenska Konståkningsförbundet och Stockholm Globe Arenas.  I år siktar man högre än någonsin tidigare och den 9 april kommer några av världens absolut bästa konståkare att vara på plats i Stockholm:

Evan Lysacek – regerande olympiska mästaren från USA som även vann VM 2009.

Miki Ando – regerande världsmästarinnan i konståkning från Japan.

Stéphane Lambiel – flerfaldig Schweizisk världsmästare som vann VM 2005 och 2006 samt tog hem silvermedaljen i OS 2006. I OS 2010 kom Lambiel på fjärde plats.

Aliona Savchenko och Robin Szolkowy – regerande mästarna i paråkning som har vunnit VM tre gånger och EM fyra.

Viktoria Helgesson – vår svenska mästarinna som vunnit SM sex gånger och Nordiska Mästerskapen fyra gånger.

Nyheter för i år är att delar av showen kommer att framföras till livemusik och Stockholm Ice gästas av en av Sveriges mest berömda operasångerskor; Malena Ernman. Ernman, som är hovsångerska och medlem av Kungliga Musikaliska Akademin vann Melodifestivalen med bidraget La Voix 2009.

* * *

För intervjuförfrågningar och mer information, kontakta Mia Annell (PR Stockholm Ice)

Mia Annell - info@miaannell.com - 070-529 53 20

www.stockholmice.se

Om Stockholm Globe Arenas 
 Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (våren 2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.