2018-02-07 13:56Pressmeddelande

AIK Shop flyttar in i Friends Arena

Inför starten av fotbollssäsongen 2018 kommer AIK Fotbolls egen AIK Shop att öppna upp i hemmaarenan Friends Arena. Flytten till nationalarenan har gjorts möjlig efter en bra dialog mellan AIK Fotboll och Stockholm Live samt bra samarbete mellan AIK Fotboll och flera av klubbens samarbetspartners.

AIK Shop kommer under våren 2018 att flytta in i en ny lokal placerad mellan biljettkassan och entré A på Friends Arena. Den nya butiken kommer att vara öppen mot Putte Kocks plats och Mall of Scandinavia då det inte är matchdag, samt även inifrån arenan under matchdagar.

– För AIK Fotboll är detta en vision som vi nu har lyckats förverkliga med hjälp av våra partners. Den nya placeringen i arenans entré kommer att bidra till en förhöjd upplevelse för våra matchdagsbesökare där samtliga, oavsett hur man har tagit sig till arenan, enkelt når butiken såväl före som efter matchen, säger Håkan Strandlund, tf vd på AIK Fotboll.

– Vi är glada över att vi tillsammans med AIK Fotboll har hittat en bra lösning för AIK Shop i deras hemmaarena. Det gör att arenan får besökare och aktivitet även de dagar då vi inte har evenemang och bidrar därmed till att utveckla Friends Arena positivt. Vi ser mycket fram emot att slå upp portarna inför fotbollssäsongen och hälsa alla AIK-supportrar välkomna till oss, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som är arenaoperatör på Friends Arena.

Bakom shopens utformning står arkitektfirman Tengbom tillsammans med designbyrån River.

Nya AIK Shop kommer att vara mycket större än tidigare för att möta den ökande efterfrågan av klubbens nya merchandise, men även vara byggd på ett logistiskt sätt som skapar bättre och smidigare flöden i butiken för både gäster och personal. AIK Fotboll kommer samtidigt att integrera biljetthanteringen som en del i nya AIK Shop och därmed skapa en naturlig knutpunkt för all försäljning gällande merchandise och matchbiljetter på samma ställe.

Målsättningen och förhoppningen är att nya AIK Shop ska slå upp portarna i de nya lokalerna på Friends Arena innan den allsvenska hemmapremiären mot Dalkurd FF på Annandag påsk.

 

För mer information, kontakta:

Stefan Jonasson, kommersiell chef AIK Fotboll

070 - 431 12 57, stefan.jonasson@aikfotboll.se

Marie Lindqvist, vd Stockholm Live,

076-773 9303, marie.lindqvist@stockholmlive.com

 

Om AIK Fotboll AB

AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. Herrlaget spelar 2018 i Allsvenskan, damlaget i Elitettan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i U19 Allsvenskan Norra. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.