2011-02-22 09:50Pressmeddelande

AEG OCH HAMMARBY FOTBOLL I UTÖKAT EKONOMISKT SAMARBETE - UNIKT PARTNERSKAP INOM SVENSK FOTBOLL

Hammarby Fotbolls delägare AEG, det amerikanska nöjes- och sportföretaget, fortsätter att satsa i klubben.  I strävan att Hammarby åter ska bli ett starkt Allsvenskt lag ingår Hammarby Fotboll och AEG ett unikt partnerskap som ger Hammarby förutsättningar för en långsiktig ekonomisk stabilitet ‒ vilket i sin tur gör att klubben kan fokusera helt på den sportsliga utvecklingen.

I höstas meddelade AEG att man gör en nysatsning i Hammarby Fotboll, och som första steg tillsatte man två nya styrelseledamöter i Hammarby Fotboll AB:s styrelse. Nu följer man upp satsningen med ett ekonomiskt samarbete som innebär att AEG, genom svenska Stockholm Globe Arenas (SGA), stärker upp och tillsammans med Hammarby bygger en bättre och starkare organisation för försäljning och marknadsföring av sponsring och paketering mot företag. Därmed får Hammarby en garanti på delar av intäkterna och en långsiktig ekonomisk stabilitet.

-       Mitt uppdrag i styrelsen är att tillsammans med Hammarby ta fram strategier som fokuserar på frågor som är viktiga för klubbens ekonomi. En långsiktig ekonomisk trygghet är en förutsättning för att Hammarby ska kunna lägga ännu mer fokus på att utveckla laget och ta sig upp i Allsvenskan igen, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas och styrelseledamot i Hammarby Fotboll AB.

Unikt samarbete inom svensk fotboll 
Partnerskapet tillför Hammarby Fotboll en kompetens som är viktig för att trygga klubbens ekonomi, i och med att AEG är ett av världens ledande företag inom sponsring och paketering av rättigheter. Och eftersom AEG:s mål är att öka försäljningen inom det området är avtalet utformat så att Hammarbys garanti-intäkter också kommer att öka.

-       Hammarby Fotboll och AEG blir pionjärer inom svensk fotboll nu när vi ingår i partnerskap om försäljning och sponsring. Och både vi och AEG gör det med samma vision på näthinnan: ett starkt Hammarby i Allsvenskan 2013 när nya arenan invigs, säger Kent Hertzell, ordförande Hammarby IF Fotbollförening, tillika styrelseledamot i Hammarby Fotboll AB.

AEG visade redan i höstas att man tror på Hammarby Fotbolls chanser i allsvenskan genom att tillföra ny kompetens till klubbens styrelse då man förutom SGA:s vd Ninna Engberg även tillsatte LA Galaxys Chris Klein i styrelsen. Avtalet om försäljning och sponsring är fem år långt och båda parter har möjlighet att förlänga det.

 

Kent Hertzell, ordförande Hammarby IF FF/styrelseledamot Hammarby Fotboll AB, tel: 070-332 94 92 
Ninna Engberg, vd SGA/styrelseledamot Hammarby Fotboll AB, tel: 070-720 00 26

Om AEG 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. AEG äger också flertalet idrottslag, däribland 49 % av Hammarby Fotboll. 
www.aegworldwide.com

Om Hammarby Fotboll 
Hammarby är en av landets mest populära fotbollsklubbar. Huvudägare i Hammarby Fotboll AB, som driver klubbens elitverksamhet, är Hammarby IF Fotbollförening med en ägarandel på 51 %. Sport- och nöjesföretaget AEG äger 49 %. 
Över 1 000 barn och ungdomar är aktiva i Hammarby IF FF:s ungdomsverksamhet. Här hittar vi basen för Hammarbys talangutveckling, en verksamhet med målet att fostra spelare till Hammarbys A-lag. 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (premiär våren 2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.