2017-05-03 12:38Pressmeddelande

AEG ny operatör av Friends Arena

Från och med 2 maj 2017 är AEG ny operatör på Friends Arena. AEG, Anschutz Entertainment Group, har skrivit ett 10-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Arenabolaget i Solna KB för driften och utvecklingen av Friends Arena.

- Vi är naturligtvis stolta över att ha fått förfrågan och förtroendet att driva Nationalarenan för fotbollslandslaget, likväl Sveriges största multievenemangsarena och hemmaplan för AIK i Allsvenskan. Tillsammans med de andra arenorna vi driver i Stockholm, får vi nu ännu större möjligheter att marknadsföra och utveckla Stockholm som evenemangsstad, säger Marie Lindqvist, VD för Stockholm Live och AEG i Sverige.

Avtalet innebär att driftsbolaget för Friends Arena, Nationalarenan i Solna AB, blir ett helägt dotterbolag till AEGs arenabolag i Sverige, Stockholm Live AB. Stockholm Live driver även idag arenorna Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet och Annexet i Globenområdet.

- I AEG, med sitt mycket stora internationella nätverk och långa erfarenhet, har vi hittat en välrenommerad samarbetspartner för att fortsätta utveckla evenemangsupplevelsen på Friends Arena och samtidigt positionera Stockholmsregionen internationellt, kommenterar Klaus Hansen Vikström, styrelseledamot i Arenabolaget i Solna.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef Fabege samt styrelseledamot i Arenabolaget i Solna, tel 08-555 148 74, 070-239 34 81

Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Live och AEG i Sverige
(Presskontakt: Johanna Lindskog Lindell, 070-364 90 77)


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.