2011-11-11 10:10Pressmeddelande

111111 GAV BRÖLLOPSREKORD I SKYVIEW

Fredagen var speciell i världsattraktionen SkyView. Det magiska datumet 111111 lockade inte mindre än nio par att gifta sig på toppen av Ericsson Globe. En ny toppnotering för antalet bröllop under en och samma dag i SkyView. Därmed mer än fördubblades också det tidigare rekordet, som noterades 101010. Då gifte sig fyra par i attraktionen under samma dag.

Det blir allt mer populärt att frångå det traditionella sättet att gifta sig, i kyrkan med präst och hela kittet. Fler väljer att göra något annorlunda och SkyView har visat sig vara en populär plats för de par som vill ha just ett annorlunda bröllop med extra pirr i magen. 130 meter över havet kombineras vigselceremoni med en oslagbar utsikt över Stockholm.

– SkyView har blivit en stor succé bland turister i Stockholm, och det var precis vad vi hoppades på. Att det också skulle bli så populärt för frierier och vigslar kom mer som en positiv överraskning för oss. Det verkar vara fler och fler som vill ha en annorlunda inramning på sin stora dag, säger Marie Lindqvist, kommunikationschef på Stockholm Globe Arenas.

Ulf Johansson är vigselförrättare och har ett samarbete tillsammans med Stockholm Globe Arenas kring vigslar i SkyView.

– En del vill ha ett minne för livet och en vigsel på hög höjd tyder på att folk vill göra något annorlunda. De vill göra sin dag till något speciellt. Det är extra kul för de bröllopspar som bor i Stockholm. De kan se sin vigselplats varje dag, nästan var de än är, säger Ulf G Johansson.

– Nu ser vi fram emot 121212! avslutar Johansson.

Kort fakta om SkyView

  • Sedan premiären har cirka 290 000 personer åkt SkyView
  • 25 par gifte sig i gondolerna under 2010 – och många fler har friat
  • Första biljettköparna var två damer i åldrarna 82 och 84
  • 2010 serverades det 1994 glas champagne i Skyview
  • Rälsen sattes på plats av bergsklättrare från Jämtland
  • Glasgondolerna är byggda av skidlifttillverkare i Östersund
  • En åktur tar ca 16 minuter
  • Gondolerna avgår 6 gånger i timmen

För mer information om SGA, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
marie.lindqvist@globearenas.se , tel 08-600 93 52

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (våren 2013), samt världsattraktionen SkyView, och har en total kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet det i särklass största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.